🌿
Vogel
Abessijnse boomhop
معقوف المنقار الحبشي
Rhinopomastus minor
🛡 Niet bedreigd (LC)
🌍 Volledige landenlaag
🌍
Verspreiding geverifieerd
✓ Gecontroleerde soortgegevens
NatureGuard Range V6
✓ Volledige landenlaag
🌍 Verspreiding
Gecontroleerde verspreidingsgegevens. Volledige landenclaims worden ingekleurd; geografisch gekwalificeerde landsdelen krijgen een gestreepte markering.
Wereldkaart laden…
Aanwezig / jaarrond
Broedgebied
Overwinteringsgebied
Doortrekgebied
Alleen genoemd landsdeel
NatureGuard
▦ Soortprofiel
Status
- 🛡 IUCN-status
- Niet bedreigd (LC)
- 🌍 Verspreidingsdata
- Volledige landenlaag
Identificatie
- 🔬 Wetenschappelijke naam
- Rhinopomastus minor
- 🆔 NatureGuard-soort-ID
- rhinopomastus_minor
Voortplanting
AvianBodySize
🥚 Broedgegevens
Gemiddelde eimassa
2,6 g
Gemiddelden uit de geselecteerde bron; individuele nesten en eieren kunnen afwijken.
Volwassen morfologie
AvianBodySize
⚥ Man & vrouw
♂ Man
- Vleugellengte
- 93,8 mm
- Tarsuslengte
- 17,5 mm
- Snavellengte
- 33,3 mm
♀ Vrouw
- Vleugellengte
- 87 mm
- Tarsuslengte
- 16,4 mm
- Snavellengte
- 27,8 mm
Brongebaseerde soortgegevens.
Ecologie op basis van bronnen
✓ Gecontroleerde bronnen
🌿 Voedsel & foerageergedrag
🍽️ Voedselprofiel
Relatieve voedselverdeling in de geselecteerde ecologische bron.
Ongewervelden
90%
Fruit
10%
🌳 Waar de soort foerageert
Relatieve verdeling over foerageerlagen in de geselecteerde ecologische bron.
Mid High
50%
Boomkroon
40%
Lucht
10%
Deze percentages beschrijven het geselecteerde bronprofiel. Het werkelijke gedrag kan verschillen per seizoen, leefgebied, leeftijd en voedselaanbod.