Vogel
Afrikaanse woestijnmus
عصفور صحراوي
Passer simplex
🛡 Niet bedreigd (LC)
🌍 Volledige landenlaag
🌍
Verspreiding geverifieerd
✓ Gecontroleerde soortgegevens
📷 El Golli Mohamed — Own work
· CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)
NatureGuard Range V6
✓ Volledige landenlaag
🌍 Verspreiding
Gecontroleerde verspreidingsgegevens. Volledige landenclaims worden ingekleurd; geografisch gekwalificeerde landsdelen krijgen een gestreepte markering.
Wereldkaart laden…
Aanwezig / jaarrond
Broedgebied
Overwinteringsgebied
Doortrekgebied
Alleen genoemd landsdeel
NatureGuard
▦ Soortprofiel
Status
- 🛡 IUCN-status
- Niet bedreigd (LC)
- 🌍 Verspreidingsdata
- Volledige landenlaag
Identificatie
- 🔬 Wetenschappelijke naam
- Passer simplex
- 🆔 NatureGuard-soort-ID
- passer_simplex
Voortplanting
AvianBodySize
🥚 Broedgegevens
Gemiddelde legselgrootte
3,5 eieren
Gemiddelde eimassa
2 g
Gemiddelden uit de geselecteerde bron; individuele nesten en eieren kunnen afwijken.
Volwassen morfologie
AvianBodySize
⚥ Man & vrouw
♂ Man
- Lichaamsgewicht
- 19,5 g
- Vleugellengte
- 80 mm
- Tarsuslengte
- 20,4 mm
- Snavellengte
- 12,9 mm
- Staartlengte
- 56 mm
♀ Vrouw
- Lichaamsgewicht
- 19,5 g
- Vleugellengte
- 76,2 mm
- Tarsuslengte
- 20,1 mm
- Snavellengte
- 13 mm
- Staartlengte
- 54,1 mm
Brongebaseerde soortgegevens.
Ecologie op basis van bronnen
✓ Gecontroleerde bronnen
🌿 Voedsel & foerageergedrag
🍽️ Voedselprofiel
Relatieve voedselverdeling in de geselecteerde ecologische bron.
Ongewervelden
50%
Zaden
50%
🌳 Waar de soort foerageert
Relatieve verdeling over foerageerlagen in de geselecteerde ecologische bron.
Grond
100%
Deze percentages beschrijven het geselecteerde bronprofiel. Het werkelijke gedrag kan verschillen per seizoen, leefgebied, leeftijd en voedselaanbod.