Vogel
Afrikaanse zwarte kuifarend
دلوف
Lophaetus occipitalis
🛡 Niet bedreigd (LC)
🌍 Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
🌍
Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
✓ Gecontroleerde soortgegevens
📷 Giles Laurent — © Giles Laurent , gileslaurent.com , License CC BY-SA — Own work , from gileslaurent.com
· CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)
NatureGuard Range V6
◐ Kaartvolledigheid niet geclaimd
🌍 Verspreiding
Gecontroleerde verspreidingsgegevens. Volledige landenclaims worden ingekleurd; geografisch gekwalificeerde landsdelen krijgen een gestreepte markering.
Wereldkaart laden…
Aanwezig / jaarrond
Broedgebied
Overwinteringsgebied
Doortrekgebied
Alleen genoemd landsdeel
NatureGuard
▦ Soortprofiel
Status
- 🛡 IUCN-status
- Niet bedreigd (LC)
- 🌍 Verspreidingsdata
- Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
Identificatie
- 🔬 Wetenschappelijke naam
- Lophaetus occipitalis
- 🆔 NatureGuard-soort-ID
- lophaetus_occipitalis
Voortplanting
AvianBodySize
🥚 Broedgegevens
Gemiddelde legselgrootte
1,6 eieren
Gemiddelde eimassa
75 g
Gemiddelden uit de geselecteerde bron; individuele nesten en eieren kunnen afwijken.
Volwassen morfologie
AvianBodySize
⚥ Man & vrouw
♂ Man
- Lichaamsgewicht
- 1137,5 g
- Vleugellengte
- 363 mm
- Staartlengte
- 196 mm
♀ Vrouw
- Lichaamsgewicht
- 1445 g
- Vleugellengte
- 389 mm
- Staartlengte
- 137,5 mm
Brongebaseerde soortgegevens.
Ecologie op basis van bronnen
✓ Gecontroleerde bronnen
🌿 Voedsel & foerageergedrag
🍽️ Voedselprofiel
Relatieve voedselverdeling in de geselecteerde ecologische bron.
Warmbloedige gewervelden
60%
Koudbloedige gewervelden
20%
Vis
10%
Ongewervelden
10%
🌳 Waar de soort foerageert
Relatieve verdeling over foerageerlagen in de geselecteerde ecologische bron.
Grond
100%
Deze percentages beschrijven het geselecteerde bronprofiel. Het werkelijke gedrag kan verschillen per seizoen, leefgebied, leeftijd en voedselaanbod.