Vogel
Afrikaanse houtduif
حمامة أفب
Columba unicincta
🛡 Niet bedreigd (LC)
🌍 Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
🌍
Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
✓ Gecontroleerde soortgegevens
📷 Anup Sadi — Own work
· CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)
NatureGuard Range V6
◐ Kaartvolledigheid niet geclaimd
🌍 Verspreiding
Gecontroleerde verspreidingsgegevens. Volledige landenclaims worden ingekleurd; geografisch gekwalificeerde landsdelen krijgen een gestreepte markering.
Wereldkaart laden…
Aanwezig / jaarrond
Broedgebied
Overwinteringsgebied
Doortrekgebied
Alleen genoemd landsdeel
NatureGuard
▦ Soortprofiel
Status
- 🛡 IUCN-status
- Niet bedreigd (LC)
- 🌍 Verspreidingsdata
- Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
Identificatie
- 🔬 Wetenschappelijke naam
- Columba unicincta
- 🆔 NatureGuard-soort-ID
- columba_unicincta
Voortplanting
AvianBodySize
🥚 Broedgegevens
Gemiddelde legselgrootte
1 ei
Gemiddelden uit de geselecteerde bron; individuele nesten en eieren kunnen afwijken.
Volwassen morfologie
AvianBodySize
⚥ Man & vrouw
♂ Man
- Lichaamsgewicht
- 423 g
- Vleugellengte
- 212,5 mm
- Staartlengte
- 118 mm
♀ Vrouw
- Lichaamsgewicht
- 358 g
- Vleugellengte
- 208,5 mm
- Staartlengte
- 114 mm
Brongebaseerde soortgegevens.
Ecologie op basis van bronnen
✓ Gecontroleerde bronnen
🌿 Voedsel & foerageergedrag
🍽️ Voedselprofiel
Relatieve voedselverdeling in de geselecteerde ecologische bron.
Fruit
60%
Zaden
30%
Ongewervelden
10%
🌳 Waar de soort foerageert
Relatieve verdeling over foerageerlagen in de geselecteerde ecologische bron.
Boomkroon
40%
Grond
30%
Mid High
30%
Deze percentages beschrijven het geselecteerde bronprofiel. Het werkelijke gedrag kan verschillen per seizoen, leefgebied, leeftijd en voedselaanbod.