Vogel
Afrikaanse oehoe
بوهة رقطاء
Bubo africanus
🛡 Niet bedreigd (LC)
🌍 Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
🌍
Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
✓ Gecontroleerde soortgegevens
📷 JeremyChallis — Own work
· CC BY 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)
NatureGuard Range V6
◐ Kaartvolledigheid niet geclaimd
🌍 Verspreiding
Gecontroleerde verspreidingsgegevens. Volledige landenclaims worden ingekleurd; geografisch gekwalificeerde landsdelen krijgen een gestreepte markering.
Wereldkaart laden…
Aanwezig / jaarrond
Broedgebied
Overwinteringsgebied
Doortrekgebied
Alleen genoemd landsdeel
NatureGuard
▦ Soortprofiel
Status
- 🛡 IUCN-status
- Niet bedreigd (LC)
- 🌍 Verspreidingsdata
- Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
Identificatie
- 🔬 Wetenschappelijke naam
- Bubo africanus
- 🆔 NatureGuard-soort-ID
- bubo_africanus
Voortplanting
AvianBodySize
🥚 Broedgegevens
Gemiddelde legselgrootte
2,5 eieren
Gemiddelde eimassa
47,4 g
Gemiddelden uit de geselecteerde bron; individuele nesten en eieren kunnen afwijken.
Volwassen morfologie
AvianBodySize
⚥ Man & vrouw
♂ Man
- Vleugellengte
- 333 mm
- Tarsuslengte
- 74 mm
- Snavellengte
- 39 mm
- Staartlengte
- 196 mm
♀ Vrouw
- Vleugellengte
- 339 mm
- Tarsuslengte
- 72 mm
- Snavellengte
- 39 mm
- Staartlengte
- 199 mm
Brongebaseerde soortgegevens.
Ecologie op basis van bronnen
✓ Gecontroleerde bronnen
🌿 Voedsel & foerageergedrag
🍽️ Voedselprofiel
Relatieve voedselverdeling in de geselecteerde ecologische bron.
Ongewervelden
60%
Koudbloedige gewervelden
20%
Warmbloedige gewervelden
20%
🌳 Waar de soort foerageert
Relatieve verdeling over foerageerlagen in de geselecteerde ecologische bron.
Grond
80%
Lucht
20%
Deze percentages beschrijven het geselecteerde bronprofiel. Het werkelijke gedrag kan verschillen per seizoen, leefgebied, leeftijd en voedselaanbod.