Vogel
Afrikaanse zwarte eend
بط أسود أفريقي
Anas sparsa
🛡 Niet bedreigd (LC)
🌍 Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
🌍
Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
✓ Gecontroleerde soortgegevens
📷 JonRichfield — Own work
· CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)
NatureGuard Range V6
◐ Kaartvolledigheid niet geclaimd
🌍 Verspreiding
Gecontroleerde verspreidingsgegevens. Volledige landenclaims worden ingekleurd; geografisch gekwalificeerde landsdelen krijgen een gestreepte markering.
Wereldkaart laden…
Aanwezig / jaarrond
Broedgebied
Overwinteringsgebied
Doortrekgebied
Alleen genoemd landsdeel
NatureGuard
▦ Soortprofiel
Status
- 🛡 IUCN-status
- Niet bedreigd (LC)
- 🌍 Verspreidingsdata
- Gedeeltelijk geverifieerde verspreiding
Identificatie
- 🔬 Wetenschappelijke naam
- Anas sparsa
- 🆔 NatureGuard-soort-ID
- anas_sparsa
Voortplanting
AvianBodySize
🥚 Broedgegevens
Gemiddelde eimassa
71,7 g
Gemiddelden uit de geselecteerde bron; individuele nesten en eieren kunnen afwijken.
Volwassen morfologie
AvianBodySize
⚥ Man & vrouw
♂ Man
- Lichaamsgewicht
- 1086 g
- Tarsuslengte
- 43 mm
- Snavellengte
- 47 mm
- Staartlengte
- 110 mm
♀ Vrouw
- Lichaamsgewicht
- 914 g
- Tarsuslengte
- 40 mm
- Snavellengte
- 44 mm
- Staartlengte
- 93 mm
Brongebaseerde soortgegevens.
Ecologie op basis van bronnen
✓ Gecontroleerde bronnen
🌿 Voedsel & foerageergedrag
🍽️ Voedselprofiel
Relatieve voedselverdeling in de geselecteerde ecologische bron.
Other Plant Material
50%
Ongewervelden
30%
Vis
20%
🌳 Waar de soort foerageert
Relatieve verdeling over foerageerlagen in de geselecteerde ecologische bron.
Wateroppervlak
100%
Deze percentages beschrijven het geselecteerde bronprofiel. Het werkelijke gedrag kan verschillen per seizoen, leefgebied, leeftijd en voedselaanbod.